LG Signature OLED TV R Gabungan Teknologi dan Seni


LG SIGNATURE OLED TV R


By n'geek

Di CES 2019 baru-baru ini, ramai yang terpegun dan ada yang ternganga melihat LG Electronics (LG) mempersembahkan LG SIGNATURE OLED TV R yang bergulung keluar dari kotak dasarnya. 


Hampir tidak percaya bagaimana sekeping LED boleh digulung dan tidak pecah. Tak percaya ke? Haa cuba tengok TV LG yang sungguh futuristik dan menakjubkan…
LG telah mencipta TV dengan paparan yang nampaknya secara ajaib muncul dan hilang, inovasi revolusi yang nampaknya menentang logik. Tanda "R" dalam LG baru OLED TV R adalah tentang mewujudkan revolusi dalam hiburan rumah dan mendefinisikan semula ruang melalui keupayaan untuk timbul dan tenggelam dengan hanya sentuhan butang. Bersesuaian dengan matlamatnya untuk menyatukan reka bentuk dan teknologi ke dalam produk yang menyerupai hasil seni dan bukannya TV.
Full View (paparan penuh) menyampaikan pengalaman tontonan skrin besar yang menunjukkan sejauh mana kontras, kedalaman dan realisma yang telah menjadi sinonim dengan semua TV LG. Gambar AI yang luar biasa dengan kualiti bunyi yang dikuasai oleh generasi kedua LG α (Alpha) 9 pemproses pintar dan algoritma pembelajaran mendalam meletakkan TV ini sungguh menakjubkan dalam kelasnya sendiri.


Pengguna boleh menggunakan suara mereka untuk mendapatkan Amazon Alexa melakukan kerja untuk mereka, tambahan baru kepada barisan AI TV LG pada tahun 2019, seperti sokongan untuk Apple AirPlay 2 dan HomeKit.


Dengan sokongan untuk AirPlay 2, pengguna boleh memainkan video dari iTunes dan aplikasi video lain, muzik, gambar terus dari peranti Apple mereka ke LG Signature OLED TV R mereka. Dengan sokongan Apple HomeKit, pelanggan akan dapatmengawal TV LG menggunakan aplikasi Utama atau dengan meminta bantuan Siri.
Line View membolehkan LG Signature OLED TV R sebahagiannya terbuka, membolehkan pengurusan tugas-tugas tertentu yang tidak memerlukan skrin TV penuh. Dalam Line View, pengguna boleh memilih daripada ciri seperti Jam Digital, Bingkai Gambar, Mood, Muzik dan Home Dashboard.


Menggunakan mod Jam untukmenyemak masa dan cuaca dengan pantas atau mod Bingkai untuk menikmati foto keluarga yang dikongsi dari telefon pintar atau mod Mood untuk mewujudkansuasana yang lebih santai.


Apabila di Zero View, semua 65 inci LG SIGNATURE OLED TV R tersembunyi daripandangan, tersimpan di dalam kotak. Walaupun berada di Zero View, penggunamasih boleh menikmati muzik dan kandungan audio lain yang berpunca dari system 100W audio Dolby Atmos yang dilancarkan dari 4.2-channel.


TV yang premium inijelas kelihatan di keseluruhan unit, dari sarung aluminium yang hebat ke penutupspeaker berkualiti yang direka oleh Kvadrat dari Denmark.